obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Toppianiste Valentina Tóth 12 oktober op Aerwinkel - Bekend van nationale tv
Hermez
Posterholt – Stichting Cultureel Aerwinkel opent het seizoen 2018-2019 vrijdag 12 oktober om 20.00 uur met Valentina Tóth, een multitalent met Hongaarse wortels dat opgroeide in Friesland en al vanaf haar kinderjaren mensen in heel Europa versteld doet staan met haar fantastische pianospel. Vanaf het vierde seizoen is ze de vaste pianist bij ‘De Tiende Van Tijl’ op NPO2.

Valentina Tóth (1994, Leeuwarden) studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde hier bij Jan Michiels. Daarnaast studeerde zij Acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema, and Sound) in Brussel. Daarvoor studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver.
Valentina speelde vanaf haar twaalfde piano en kamermuziek in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië, Griekenland, Oostenrijk, Litouwen, en de VS. Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-CD ‘Hungarian Horizon’ met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály uit. Opus klassiek koos ‘Hungarian Horizon’ als CD van de maand mei 2013. Tevens mocht ze voor deze cd een Diapason d'Or in ontvangst nemen.
Ze ontving de 1e en grand prix op het Damwoude-pianoconcours, 1e prijs en publieksprijs op het Nationale Prinses Christina Concours in Den Haag en 1e prijs op het Internationaal Muziekconcours Stockholm. Daarnaast was ze onder meer finalist op het Steinway Concours en YPF-pianoconcours waar ze soleerde met het EnAccord strijkkwartet.
Op haar 15e gaf zij een concert in Carnegie Hall, New York. Datzelfde jaar speelde zij live op TV voor Menahem Pressler tijdens het Edisongala Klassiek 2009. In 2015 gaf zij een uitverkocht lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en gaf ze een solo-optreden tijdens de Effie Awards in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.
Zij soleerde met het Filharmonie Noord, het Haydn Jeugd Strijkorkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en met het Nationaal Jeugd Orkest. In 2011 maakte BNN een documentaire over Valentina (‘Je zal het maar zijn’), waarvoor ze een concert mocht geven op de Yehudi Menuhin School in Engeland.
Valentina maakt deel uit van het Volkmann Trio met Coraline Groen (viool) en Jobine Siekman (cello). In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend. In datzelfde jaar gaven zij een concert in de Nationale Filharmonie van Vilnius (Litouwen) op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade. In 2017 gaven zij een lunchconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam.
In 2015 speelde zij mee in de muziektheatervoorstelling "Voor Elise" van Tomoko Mukaiyama. Valentina maakte en speelde in opdracht van het Prinses Christina Concours de muziektheatervoorstelling "Vooralsnog Onvoorwaardelijk". Deze voorstelling werd tijdens het Prinses Christina Concours 2016 in alle finales gespeeld. In 2016 maakte en speelde zij in opdracht van Kunstklank de muziektheatervoorstelling “Prelude de la Mort de Monsieur Mouche”. In 2017 speelde zij mee in de voorstelling Nachtasiel van Theater Antigone. In september 2018 zal zij een nieuwe CD uitbrengen bij Challenge Classics.

Kaarten

Kaarten voor de voorstelling van Valentina Tóth vrijdag 12 oktober om 20.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren van kaarten en/of arrangementen is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren). Gereserveerde kaarten en/of arrangementen dient u bij de entree contant te betalen.
In het kader van het eerste lustrum heeft Stichting Cultureel Aerwinkel een aantrekkelijke actie: vijf euro korting als u voor drie concerten kaarten koopt.

Cultureel Aerwinkel


Stichting Cultureel Aerwinkel biedt bezoekers op een schitterende historische locatie buitengewone muzikale belevingen. Artiesten van topniveau, van veraf en dichtbij, trakteren u op Kasteel Aerwinkel in Posterholt op onvergetelijke concerten. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Voor meer informatie gaat u naar [url]www.cultureelaerwinkel.nl
[/url].
 
http://www.hermez.nl
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Toppianiste Valentina Tóth 12 oktober op Aerwinkel - Bekend van nationale tv', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Klezmajeur 16 februari op Kasteel Aerwinkel in Posterholt, Limburg Wat is er te doen in Limburg : 1 29 Jan 2020
Duitse zangeres Noémi Schröder 17 november op Kasteel Aerwinkel Wat is er te doen in Limburg : 1 04 Nov 2019
Exclusief optreden country duo Willow Hill uit Nashville op Landgoed Kasteel Aerwinkel in Posterholt Wat is er te doen in Limburg : 1 25 Sep 2019
Hongaarse topmusici op Kasteel Aerwinkel Wat is er te doen in Limburg : 1 08 May 2019
VitaDuo, een bijzonder kamermuziek ensemble, is vrijdag 29 maart te gast op Kasteel Aerwinkel Wat is er te doen in Limburg : 1 24 Mar 2019