obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
VitaDuo, een bijzonder kamermuziek ensemble, is vrijdag 29 maart te gast op Kasteel Aerwinkel
Hermez
Het VitaDuo is volgens ingewijden op dit moment wereldwijd een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek. Vrijdag 29 maart om 19.30 uur is dit beroemde ensemble, bestaand uit Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano), te gast op Kasteel Aerwinkel in Posterholt.

Dit bijzondere duo heeft een diverse collectie klassieke en hedendaagse meesterwerken op het gebied van kamermuziek op het repertoire staan. Hierdoor is elk concert een nieuwe en opwindende ervaring.
Op Kasteel Aerwinkel in Posterholt speelt het VitaDuo onder meer ‘Rhapsody for saxophone and orchestra’ van Claude Debussy, ‘Selected Songs’ van Sergei Rachmaninoff en de ‘Sonata for Saxophone Alto and piano’ van Ferdande Decruck.
Het VitaDuo is in 2006 opgericht. Het won dat jaar gelijk een eerste prijs tijdens een prestigieus festival in Moskou. Daarna volgden succesvolle optredens in meer dan twintig landen, waaronder Israël, Duitsland, Georgië, Armenië, Rusland en de Tsjechische Republiek. Ook als soloartiest hebben Maria en Vitaly al alle hoeken van de wereld gezien.
Maria heeft veel internationale pianowedstrijden gewonnen en was eerder onder meer al te beluisteren in Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (London), het National Centre of Performing Arts in Beijing en het Shanghai Oriental Arts Centre.
Vitaly won meer dan vijftien internationale wedstrijden. Hij speelde in het Moscow International House of Music en de Great Conservatoire hall, de Philharmonic Concert Hall in Vilnius, het Muziekgebouw in Amsterdam en het Bruckner House in Linz.
Het VitaDuo heeft twee cd’s opgenomen, met muziek van Debussy, Hindemith, Franck en anderen, en was eerder te beluisteren op diverse festivals. Zo trad het stel op tijdens SAX16 in Amsterdam, Slavic Spring in Praag, Primavera Classic in Moskou, SaxArte in Italië, Autumn in Carthage in Tunis.
In 2011 hebben Maria en Vittaly het Music for Peace Project opgezet. Dat project steunt jonge muzikanten in voormalige oorlogsgebieden via het bevorderen van interculturele contacten in een relaxte en natuurlijke sfeer.

Kaarten

Kaarten voor het bijzondere concert van VitaDuo, vrijdag 29 maart om 19.30 uur op Kasteel Aerwinkel, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar.
Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren van kaarten en/of arrangementen is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren). Gereserveerde kaarten en/of arrangementen dient u bij de entree contant te betalen.

Cultureel Aerwinkel

Stichting Cultureel Aerwinkel biedt bezoekers op een schitterende historische locatie buitengewone muzikale belevingen. Artiesten van topniveau, van veraf en dichtbij, trakteren u op onvergetelijke concerten. Alle concerten vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Voor meer informatie gaat u naar www.cultureelaerwinkel.nl.
 
http://www.hermez.nl
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'VitaDuo, een bijzonder kamermuziek ensemble, is vrijdag 29 maart te gast op Kasteel Aerwinkel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Klezmajeur 16 februari op Kasteel Aerwinkel in Posterholt, Limburg Wat is er te doen in Limburg : 1 29 Jan 2020
Duitse zangeres Noémi Schröder 17 november op Kasteel Aerwinkel Wat is er te doen in Limburg : 1 04 Nov 2019
Exclusief optreden country duo Willow Hill uit Nashville op Landgoed Kasteel Aerwinkel in Posterholt Wat is er te doen in Limburg : 1 25 Sep 2019
Hongaarse topmusici op Kasteel Aerwinkel Wat is er te doen in Limburg : 1 08 May 2019
3 februari concert Ruzanna Nahapetjan en Martin van Hees op Kasteel Aerwinkel in Posterholt Wat is er te doen in Limburg : 1 16 Jan 2019