obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Dudok Quartet Amsterdam komt 28 april naar Limburg
Hermez
Het Dudok Quartet Amsterdam speelt zondag 28 april vanaf 19.00 uur op Kasteel Aerwinkel in Posterholt.

Dudok Quartet Amsterdam is regelmatig te gast in het Concertgebouw en het Muziekgebouw in Amsterdam. Daarnaast treedt het kwartet over de hele wereld op.

Het Dudok Quartet Amsterdam bestaat uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie Louise de Jong (altviool) en David Faber (cello). Onder het motto 'Sharing the heart of music’ delen zij hun muziek met luisteraars over de hele wereld.

Zoals ze schrijven op hun website: ‘We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online. We durven ons kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt onze kracht. We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek.’

Tussen 2011 en 2013 gooide het kwartet hoge ogen op internationale concoursen voor strijkkwartetten, zoals Quatuors à Bordeaux en Joseph Joachim Weimar. In 2014 ontving het kwartet de Kersjes Prijs, de grootste Nederlandse prijs voor een kamermuziekgroep met exceptioneel talent. In 2018 kreeg het Dudok Quartet Amsterdam, als eerste Nederlandse ensemble ooit, de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Hun eerste album ‘Metamorphoses’ werd in 2015 internationaal lovend ontvangen, onder andere met een Editor’s Choice in The Gramophone. Hun tweede album ‘Labyrinth’ kreeg een soortgelijke ontvangst in 2017 met een vijf sterren-recensie in BBC Music Magazine. Het album ‘Solitude’ haalde in 2018 de 18e plaats de NRC top 50 met beste albums van dat jaar.

In oktober 2017 bracht het kwartet in samenwerking met productiehuis Oorkaan en regisseur Rosabel Huguet een bewerking van Beethovens strijkkwartet opus 132 in première, speciaal vormgegeven voor kinderen van zes jaar en ouder.

Sinds dat jaar ook, bespeelt het kwartet instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF): violen van Francesco Goffriller en Vicenzo Panormo, een altviool van Max Möller en een cello van Sébastien Philippe Bernardel.
Het Dudok Quartet Amsterdam studeerde bij het Alban Berg Quartett in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel, waar ze in 2013 afstudeerden met de hoogste onderscheidingen.

Kaarten

Kaarten voor het bijzondere concert van Dudok Quartet Amsterdam, zondag 28 april vanaf 19.00 uur op Kasteel Aerwinkel, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar.

Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren van kaarten en/of arrangementen is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren). Gereserveerde kaarten en/of arrangementen dient u bij de entree contant te betalen.

Cultureel Aerwinkel

Stichting Cultureel Aerwinkel biedt bezoekers op een schitterende historische locatie buitengewone muzikale belevingen. Artiesten van topniveau, van veraf en dichtbij, trakteren u op onvergetelijke concerten. Alle concerten vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Voor meer informatie gaat u naar www.cultureelaerwinkel.nl.
 
http://www.hermez.nl
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Dudok Quartet Amsterdam komt 28 april naar Limburg', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Klezmajeur 16 februari op Kasteel Aerwinkel in Posterholt, Limburg Wat is er te doen in Limburg : 1 29 Jan 2020
Prijswinnende bluesband Ramblin' Dog komt 18 november naar Midden-Limburg Wat is er te doen in Limburg : 1 02 Nov 2018
Geocaching op de Stelling van Amsterdam Wat is er te doen in Noord-Holland : 1 24 Sep 2018