obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Hongaarse topmusici op Kasteel Aerwinkel
Hermez
Posterholt – De topmusici Zoltán Bácsy Schwartz (viool) en Éva Szalai (piano) verzorgen zondag 19 mei vanaf 12.00 uur op Kasteel Aerwinkel een uniek concert met oorstrelende muziek van componisten die allemaal iets met Hongarije hebben.

Zoltán Bácsy Schwartz is de in 1999 geboren zoon van de Hongaarse violiste Györgyi Bácsy en de Amerikaanse violist Jordan Schwartz, destijds lid van het Limburgs Symfonie Orkest. Op zijn twaalfde is hij toegelaten tot het Young Talent Program van de Franz Liszt Academy of Music in Boedapest, waaraan hij sinds 2018 studeert bij Miklós Szenthelyi, één van Hongarije ’s grootste concertviolisten.

Zoltán Bácsy Schwartz heeft diverse prijzen gewonnen in Hongarije, Italië, Kroatië en Slovakije. In 2016 deed hij mee aan de klassieke muziek talentenjacht Virtuózok op de Hongaarse tv. Het jaar erop was hij concertmeester van het Studentenorkest van Bayreuth en trad daarmee op in de belangrijkste concertzalen van Parijs, Straatsburg, Berlijn en Bayreuth.

Hij wordt tijdens het concert op Kasteel Aerwinkel begeleid door de uitstekende pianiste Éva Szalai, die al eerder op Aerwinkel te gast was. Éva Szalai trad met succes op in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Hongarije, Israël, Italië, Oostenrijk, Spanje, en de VS. Zo was ze onder meer te horen met het Szeged Symphony Orchestra, het Collegium Méditerranée in Frankrijk, de Young Artists of Moscow en het Nederlandse Matangi Kwartet. Zij heeft ook opgetreden voor koning Willem-Alexander.

De Hongaarse, die geroemd wordt om haar fijnzinnige vertolkingen, begon haar pianostudie op zevenjarige leeftijd aan de Kodály School in Kecskemét, Hongarije. In 2005 vervolgde ze haar opleiding aan de Franz Liszt Academy of Music in Boedapest, waar ze in 2011 afstudeerde als master.

Tussen 2008 en 2010 was ze in de leer bij de Russische pianist en professor Dmitri Bashkirov aan de Koningin Sofia Hogeschool voor Muziek in Madrid. Van 2011 tot 2013 studeerde ze bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2017 begon ze aan de Franz Liszt Academy of Music een studie tot doctor in de muziek (DLA). Ze won al vele prijzen en nam deel aan talloze masterclasses.

Kaarten

Kaarten voor het concert van Zoltán Bácsy Schwartz en Éva Szalai, zondag 19 mei om 12.00 uur op Kasteel Aerwinkel, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar.
Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren van kaarten en/of arrangementen is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren). Gereserveerde kaarten en/of arrangementen dient u bij de entree contant te betalen.

Cultureel Aerwinkel

Stichting Cultureel Aerwinkel biedt bezoekers op een schitterende historische locatie buitengewone muzikale belevingen. Artiesten van topniveau, van veraf en dichtbij, trakteren u op onvergetelijke concerten. Alle optredens vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Voor meer informatie gaat u naar www.cultureelaerwinkel.nl. (foto Raffay Zsofia)
Hermez voegde bij, afbeelding: (Klik het plaatje voor vergroting!)
zoltan-en-eva-zoltan-foto-raffay-zsofia-mini.jpg
 
http://www.hermez.nl
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Hongaarse topmusici op Kasteel Aerwinkel', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Klezmajeur 16 februari op Kasteel Aerwinkel in Posterholt, Limburg Wat is er te doen in Limburg : 1 29 Jan 2020
Duitse zangeres Noémi Schröder 17 november op Kasteel Aerwinkel Wat is er te doen in Limburg : 1 04 Nov 2019
Exclusief optreden country duo Willow Hill uit Nashville op Landgoed Kasteel Aerwinkel in Posterholt Wat is er te doen in Limburg : 1 25 Sep 2019
VitaDuo, een bijzonder kamermuziek ensemble, is vrijdag 29 maart te gast op Kasteel Aerwinkel Wat is er te doen in Limburg : 1 24 Mar 2019
3 februari concert Ruzanna Nahapetjan en Martin van Hees op Kasteel Aerwinkel in Posterholt Wat is er te doen in Limburg : 1 16 Jan 2019