obey-robots.txt
Kirasirov en Markova betoveren op Kasteel Aerwinkel
Op het programma staan onder meer 'Spanish Dance' uit 'La Vida Breve' van Manuel De Falla, 'Prelude, Fugue et Variation' van Cesar Franck, 'Danse Macabre' van Camille Saint-Saens, 'Prelude 1913' van Federico Mompue, 'Theme and Variations for domra and guitar' van Gennadiy Belov en diverse Russische folk songs.

Kirasirov en Markova zijn afgestudeerd aan het conservatorium in Sint-Petersburg. Ze treden veel op in Rusland, maar ook in Duitsland en in andere West-Europese landen. Ze hebben diverse nationale en internationale prijzen gewonnen en behoren tot de besten binnen hun vakgebied. Het
concert op Kasteel Aerwinkel mag u dan ook niet missen als u houdt van (klassieke) gitaar, mandoline en domra. De domra is een traditioneel Russisch snaarinstrument, verwant aan de luit.

Evgenia Markova studeerde in Sint-Petersburg onder professor Alexandr Makarov en speelde onder meer in het Russisch Staatsorkest van Sint-Petersburg onder leiding van Vladimir Popov. Ook speelde ze op uitnodiging mandoline in het Orkest van het Mariinsky Theater onder leiding van Valery Gergiev tijdens uitvoeringen van de zevende en de achtste symfonie van Gustav Mahler.

Vladimir Kirasirov volgde in Sint-Petersburg lessen bij Anna Ali en Leonid Karpov. Aan het conservatorium in Maastricht haalde hij dit jaar zijn master titel bij Carlo Marchione. Kirasirov en Markova zijn sinds 2010 een muzikaal duo, ze waren eerder al geliefden. In het eerste jaar van hun samenwerking hebben ze samen in Sint-Petersburg 'Serenade opus 24' van Arnold Shoenberg uitgevoerd.

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel biedt met vrijwilligers elk seizoen een breed en zeer gevarieerd muziekprogramma, aangevuld met literaire bijeenkomsten en exposities. Doelstelling is om mensen uit Midden-Limburg en daarbuiten op laagdrempelige wijze in contact te brengen met uiteenlopende vormen van muziek, literatuur en kunst.

De thuisbasis van de stichting is Kasteel Aerwinkel. Kasteel Aerwinkel is gelegen aan de Aerwinkelsallee 1, 6061 GT Posterholt. Kasteel Aerwinkel is per auto vanuit Roermond te bereiken door na St. Odiliënberg de eerste weg rechts te nemen (Postweg – Roermondseweg). De tweede weg rechts is vervolgens de Aerwinkelsallee.

Vanaf NS Station Roermond neemt u om 11.06 uur bus 179. Deze arriveert om 11.24 uur op de Roermondseweg in Posterholt. Of u kiest voor bus 178, die om 10.38 uur vertrekt en om 11.14 uur bij die halte aankomt. Op de Roermondseweg loopt u richting Roermond. Ongeveer ter hoogte van de garage slaat u linksaf naar de Aerwinkelsallee.

Vanuit Karken volgt u per auto de Karkenerweg. Als u Posterholt voorbij bent, neem dan de scherpe afslag naar links, het dorp in. De tweede weg rechts is de Aerwinkelsallee.

Het volgende concert van de stichting Cultureel Aerwinkel is 12 januari 2014. Dan is het Joep van Leeuwen International Trio op Kasteel Aerwinkel te beluisteren met een breed programma van swing tot en met jazz.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.