obey-robots.txt
Inspirerend outdoor evenement op Kasteel Aerwinkel
JournaalKasteel Aerwinkel is gelegen in een prachtig park, met oude bomen en rododendrons die tijdens het evenement volop kleuren. Een toepasselijke omgeving om als tuinliefhebber je hart op te halen aan honderden kuipplanten, bonsai, irissen, biologisch geteelde kruiden, mediterrane bomen en dag- en hartlelies.

Er zijn zaadjes te koop, bloembollen en knol- en bolgewassen. Je kunt borders op maat bekijken en er zijn prachtige rozen te bewonderen. Bijzonder (en ook leuk voor kinderen) zijn de vleesetende planten. Heb je vragen over je tuin, dan kun je onder meer terecht bij de Vlinderstichting, de Fuchsiavereniging en Groei en Bloei Roermond.

Watertanden

De innerlijke mens wordt uiteraard niet vergeten. Zo zijn er diverse hoogwaardige Italiaanse, Portugese en Griekse producten waaraan je je kunt verlekkeren. (Proeven mag natuurlijk ook!) Het Limburgse kloostervarken is vertegenwoordigd en er is een wijnhuis met een keur aan zelf gemaakte wijnen om heerlijk van te genieten.

Loopt het water je nu al in de mond? Breng dan zeker een bezoek aan het bijzondere aspergerestaurant dat door een regionale cateraar op het terrein wordt ingericht. Even uitpuffen met koffie en verse vlaai kan natuurlijk ook.

Lekkere extraatjes die je zeker wilt meepikken: diverse soorten jam, gelei, advocaat, chutney, honing en fudge (nougat). Allemaal puur natuur, ambachtelijk gemaakt en bijna niet te weerstaan.

Persoonlijk

Dat geldt evenzeer voor de authentieke producten voor persoonlijke verzorging die worden aangeboden. Probeer bijvoorbeeld eens arganolie, 'het goud van Marokko', dat ook te krijgen is in een culinaire variant.

Of laat je door een echte zeepzieder wegwijs maken in de wereld van de handgemaakte zepen. Ze maakt helende en verfrissende zepen met diverse ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan zeep van cacaoboter, geswirld met pure chocolade.

Aan accessoires voor het voorjaar is eveneens gedacht. Snuffel op je gemak tussen de bijzondere sieraden of bekijk de wereld eens door een andere (zonne)bril; eentje van hout. Ook leuk: prachtige poncho's en pashmina’s van alpacawol, zo zacht dat je erin kunt wegdromen. (Op het terrein zijn echte alpaca's aanwezig.)

Lifestyle

Voor een landelijke lifestyle is er genoeg te vinden op “Proef de lente”. Van outdoor-producten, kleding en schoeisel, tot brocante, antiek en woonaccessoires. Denk aan geweien voor aan de muur, opgezette dieren, glazen wijnflessluiters, leren laarzen, Australische hoeden en vakwerk hondenlijnen en -riemen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan: beschilderde panelen, Pools (Bunzlau) aardewerk, huiden, waterkannen, schapenwollen sloffen, outdoor kleding, sloophouten meubels, handgemaakte vuurschalen, vogelhuisjes van theepotten, eco-printen, schuttingposters, antieke en Engelse serviezen et cetera et cetera.

Demonstraties

Er valt daarnaast genoeg te beleven op het terrein zelf. Er is kleinvee voor de kinderen en zijn er verhalenvertellers en demonstraties boomklimmen. (Kinderen kunnen zelf de boom in!)

Mis ook niet de spectaculaire trekpaarden die grote bomen slepen naar een mobiele boomzaag, waarmee er vervolgens planken van worden maakt.

De adembenemende roofvogelshows van onze valkenier met zijn tien gevleugelde vrienden zijn simpelweg een must. Het wordt vast een onvergetelijk moment als de majestueuze zeearend in actie komt tijdens de opening door burgemeester Monique de Boer van Roerdalen (zaterdag 3 mei om 12.00 uur).

Kunst & muziek

En alsof dit bonte circus met uitstallingen en vertoningen niet genoeg is, worden de lanen in het park opgeluisterd met land art, poëtisch danstheater, performance kunst en beelden van verschillende kunstenaars. (Voor de beeldende kunstenaars is er een publieks- en een juryprijs, die aan het eind van de dag bekend wordt gemaakt.)

Her en der klinkt verder muziek. Zo zijn er klankschaalconcerten en er is een didgeridoo-speler. Elders is het een accordeon die de toon aangeeft. Het is daarnaast mogelijk dat je als wandelaar op een stille plek ineens onverwacht getrakteerd wordt op prachtige a capella zang!

“Proef de Lente” geeft bezoekers het opwindende gevoel dat er altijd meer te beleven is. Het evenement is een initiatief van Kasteel Aerwinkel, het Museum van de Vrouw in Echt, het Cuypershuis in Roermond en Groei en Bloei Roermond. Kaartjes kosten 5 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 2,50 euro. Parkeren is gratis. Het evenement is zaterdag 3 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 4 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

(hermez.nl)
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.