obey-robots.txt
Misdaadauteurs Hoeps en Toes op Kasteel Aerwinkel
JournaalWilt u vrijdag 11 april een spannende avond beleven? Kom naar Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Daar is bij de stichting Cultureel Aerwinkel het Duits-Nederlandse schrijversduo Thomas Hoeps & Jac. Toes te gast. Deze heren kijken niet op een moord meer of minder en zijn onder meer bekend van het boek 'Het hoogste gebod', waarmee ze vorig jaar net naast de Gouden Strop grepen. Er wordt voor een hapje en drankje gezorgd. Aanvang 19.00 uur, entree gratis.
Hoeps en Toes schrijven sinds 2006 veelgelezen misdaadromans. 'Kunst zonder Genade', uit 2008, werd genomineerd voor de Gouden Strop en stond in de toplijst van de Belgische thrillerprijs Diamanten Kogel. In 2009 verscheen 'Het Leugenarchief', in 2012 'Het hoogste gebod'. Met dat laatste boek gooiden ze hoge ogen als kanshebbers voor de Gouden Strop 2013.
Afzonderlijk hebben de heren hun sporen ook verdiend. Zo publiceerde de Duitser Thomas Hoeps in 1997 de roman 'Pfeifer breekt uit' over een gelukspostbode op televisie. Voor zijn literaire werk ontving hij onder meer de Stimuleringsprijs voor Literatuur van de stad Düsseldorf.
Zijn Nederlandse collega Jac. Toes heeft een kleurrijke achtergrond als matroos, leraar, journalist en radiopresentator. Tegenwoordig is hij voltijds schrijver. Enkele titels: de trilogie 'Dubbelspoor, De Afrekening, Verraad' en 'Fotofinish'. Met dat laatste boek won hij in 1998 de Gouden Strop.
Samen stelden ze de in januari dit jaar bij De Geus verschenen bundel 'Over de grens' samen. Dat boek bevat smokkelverhalen over de Duits-Nederlandse grens, geschreven door zestien bekende Duitse en Nederlandse misdaadauteurs, onder wie Bert Spoelstra. Ook Jac. Toes leverde een verhaal voor deze bundel. Kortom: genoeg munitie voor een misdadig mooie avond!
Thomas Hoeps & Jac. Toes zijn vrijdagavond 11 april vanaf 19.00 uur te gast op Kasteel Aerwinkel. Ze lezen voor en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Reserveren voor deze bijzondere tweetalige avond is mogelijk via aerwinkel@gmail.com en telefonisch (na 18.00 uur) via telefoonnummer 06-45386433.
Deze bijeenkomst van de stichting Cultureel Aerwinkel hangt samen met een avond op 18 september vorig jaar bij de Bücherkiste in Wassenberg, Duitsland. Beide literaire avonden worden deels bekostigd met een Interreg 'People to people' subsidie van de Euregio, bedoeld voor grensoverschrijdende culturele manifestaties.
De volgende activiteit van de stichting is op 11 mei en niet, zoals eerder vermeld, op 4 mei. Op 11 mei treedt op Kasteel Aerwinkel de bekende sitarspeler Surajit Das op samen met zijn crew. Dat concert, waar we nu al naar uitkijken, vormt een prachtige afsluiting van het seizoen.
Stichting Cultureel Aerwinkel biedt met vrijwilligers elk seizoen een breed en zeer gevarieerd muziekprogramma, aangevuld met literaire bijeenkomsten en exposities. De thuisbasis van de stichting is Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT Posterholt.
Kasteel Aerwinkel is per auto vanuit Roermond te bereiken door na St. Odiliënberg de eerst weg rechts te nemen (Postweg – Roermondseweg). De tweede weg rechts is vervolgens de Aerwinkelsallee. Vanuit Karken volgt u per auto de Karkenerweg. Als u Posterholt voorbij bent, neem dan de scherpe afslag naar links, het dorp in. De tweede weg rechts is de Aerwinkelsallee. Vanaf NS Station Roermond neemt u op zondag om 11.06 uur bus 179. Deze arriveert om 11.24 uur op de Roermondseweg in Posterholt. Of u kiest voor bus 178, die om 10.38 uur vertrekt en om 11.14 uur bij die halte aankomt. Op de Roermondseweg loopt u richting Roermond. Ongeveer ter hoogte van de garage slaat u linksaf naar de Aerwinkelsallee.
No Comments have been Posted.
Post Comment
Please Login to Post a Comment.
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.