obey-robots.txt
24 Maart 2019, 08:53
Zigeunerkaravaan La Manouche strijkt neer bij Kasteel Aerwinkel
NieuwsSentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche. In 2012 is deze groep opgenomen in een boekwerk met verzamel CD ‘Gypsy Voices songs from the Romani soul’. Dat is een mondiale uitgave, samengesteld door de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen. In dit boek staan prominente figuren zoals Esma Redzepova en Saban Bajramovic. La Manouche is de enige groep uit Nederland die wordt vermeld.
Het repertoire van La Manounche is een melange van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Het geluid van La Manouche kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren, de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus, en de schilderachtige stem van Mouché Palts - als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Het publiek wordt verder getrakteerd op virtuoos snarenwerk van Manito. Zijn naam is een verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Manito speelt naar eigen zeggen “hoe de sterren staan en de wind waait”.
Kaarten reserveren voor dit concert (à 15 euro per persoon) is mogelijk via 06-21362822 (bij voorkeur bellen op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur). U kunt ook een e-mail sturen naar reserveren@cultureelaerwinkel.nl. Vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten. Ook is het mogelijk om via de site www.cultureelaerwinkel.nl kaarten aan te vragen.
Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma, gericht op bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Ze beginnen telkens om 11.30 uur, tenzij anders vermeld. Meer informatie is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl en op www.lamanouche.nl.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 26
· Nieuwste lid: opus16concerten
Navigatie
· Overzicht
· Artikelen
· Downloads
· FAQ
· Activiteiten Forum
· Weblinks
· Nieuws Categorieën
· Contact
· Fotogalerij
· Zoeken
· Beurs Agenda
Ad-Vertise.nl, gratis ads.
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die óók voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
3,325,767 unieke bezoeken